Kjenninger av politiet pågrepet etter dødsfall i Ålesund

Artikkelen fortsetter under annonsen

De tre som er pågrepet og siktet etter at en mann ble funnet død i en leilighet i Spjelkavik i Ålesund tirsdag, er alle kjenninger av politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tirsdag kveld forelå det ikke noen formell siktelse mot de pågrepne, men alle tre er siktet for befatning med saken.

– Dette er personer som politiet kjenner til fra før, men jeg kan ikke si noe mer om hvorfor. De tre vil bli avhørt på politihuset i Ålesund tirsdag kveld, sier fungerende politimester Unni Moen Vikebakk i Sunnmøre politidistrikt til NTB.

Saken startet med at brannvesenet rykket ut etter å ha fått melding om en brann i en leilighet klokka 15.40. Da de gjennomsøkte boligen, ble det funnet en død mann i firemannsboligen på Øvre Holen i Spjelkavik.

Naboer kunne fortelle at to eller tre personer ble sett løpende fra stedet, og senere på kvelden ba politiet om opplysninger om disse.

– Unaturlig og mistenkelig

Politiet bevæpnet seg og aksjonerte på flere steder samtidig som det ble søkt med hund i området og foretatt rundspørringer i nabolaget. Klokka 20.16 opplyste politiet at tre personer var pågrepet og siktet, og 15-20 minutter senere ble det holdt en hasteinnkalt pressekonferanse på politihuset.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi kan bekrefte et unaturlig og mistenkelig dødsfall i Ålesund som ble oppdaget i forbindelse med brannen, sa Vikebakk på pressekonferansen.

Vitner har sagt at de hørte smell fra leiligheten før brannen brøt ut. Deretter ble to eller tre personer sett løpende fra stedet.

Kripos-bistand

Mannen som ble funnet død, er ikke sikkert identifisert, men politiet slår fast at dødsfallet er mistenkelig. Sunnmøre politidistrikt får teknisk og taktisk bistand fra Kripos.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Etterforskningen pågår for fullt og er i en tidlig fase. Det foregår faktainnsamling og teknisk og taktisk etterforskning. Det er satt inn store ressurser i denne saken. Mellom 50-60 tjenestemenn jobber med saken i dag, sier Vikebakk, som ledet etterforskningen tirsdag.

På pressekonferansen sa hun at politiet er interessert i opplysninger fra publikum som kan ha sett noe mistenkelig fra klokka 12 i området Moa og Spjelkavik, altså nesten fire timer før brannen ble meldt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg kan ikke gå inn på detaljer her, men vi driver en veldig bred etterforskning, og da er alt interessant for oss, forklarer hun det tidlige tidspunktet med.

En nabo i boligfeltet sier til NRK at hun observerte en person i hagen til avdøde for noen dager siden.

Mannen som ble funnet død tirsdag, skal ha blitt observert mandag kveld ute på spasertur i området.