Russisk harselas med svensk ubåtjakt

STOR AKSJON: En stridsbåt 90 avslutter et marinesøk ved den lille øya Kullbäling i Stockholms skjærgård mandag. (Foto: Anders Wiklund / TT / Reuters / NTB scanpix)
STOR AKSJON: En stridsbåt 90 avslutter et marinesøk ved den lille øya Kullbäling i Stockholms skjærgård mandag. (Foto: Anders Wiklund / TT / Reuters / NTB scanpix)

En russisk avis gjengir flere Twitter-innlegg om ubåtjakten i Stockholms skjærgård, og spør både om det var sjøormen Nessie eller en svømmende Vladimir Putin som ble observert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er den russiske engelskspråklige avisen The Moscow Times som gjør narr av det svenske forsvarets skjærgårdsoperasjon i en artikkel på nett, skriver SvD.

I artikkelen «Sannheten om den «russiske» ubåten nær Stockholm» vises det til at det i svenske medier blir hevdet at det uidentifiserte objektet kan stamme fra Russland, men avisen mener denne forklaringen blir for enkel.

Deretter følger en rekke innlegg fra Twitter, blant annet ett med et bilde av en gul ubåt.

– Kanskje det er Beatles?, foreslår avisen.

Lenger vises et bilde av en «sjøorm».

– Kan det være Nessie?, spør avisen.

Reaksjon: – Hendelsen kan forandre hvordan vi ser på Russland

Også et bilde av Sveriges kong Carl Gustaf med et jaktvåpen har fått plass i artikkelen. Avisen skriver at svenske myndigheter ser ut til å «følge en alle mann på dekk-tilnærming» for å finne det ukjente fartøyet.

Til slutt kommer et bilde av Vladimir Putin mens han bader, og avisen viser til at det mystiske objektet like gjerne kan være den russiske presidenten som er ute på en svømmetur om morgenen.

Ekspert: Frykter russiske ubåter i norsk farvann

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus