Motedesigner Oscar de la Renta er død

Motedesigneren Oscar de la Renta fotografert sammen med USAs tidligere utenriksminister Hillary Clinton under et arrangement i New York i 2013. Designeren, som var blant de største navnene i moteindustrien, døde mandag, 82 år gammel. Foto: Reuters / NTB scanpix.
Motedesigneren Oscar de la Renta fotografert sammen med USAs tidligere utenriksminister Hillary Clinton under et arrangement i New York i 2013. Designeren, som var blant de største navnene i moteindustrien, døde mandag, 82 år gammel. Foto: Reuters / NTB scanpix.

Den dominikanskfødte amerikanske motelegenden Oscar de La Renta, som har kledd opp førstedamer og Hollywood-stjerner i flere tiår, er død, 82 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

82-åringen døde i sitt hjem i Kent i den amerikanske delstaten Connecticut mandag, opplyser hans kone, Annette de la Renta.

Moteikonet har i årevis slitt med kreft, men han lot seg vanskelig knekke: Det siste tiåret har Oscar de la Rentas motehus' omsetning økt med 50 prosent til 150 millioner dollar, tilsvarende nesten 1 milliard norske kroner, ifølge The New York Times.

Oscar de la Renta ble født i Den dominikanske republikk. Han gikk i lære hos Cristobal Balenciaga i Spania og ble på 1960-tallet internasjonalt kjent da USAs førstedame Jacqueline Kennedy begynte å ikle seg hans kreasjoner.

Motehuset er kanskje mest kjent for kjoler som egner seg på den røde løperen. Blant Hollywood-stjernene som har lagt sin elsk på Oscar de la Rentas kjoler, er Amy Adams, Sarah Jessica Parker og Penélope Cruz.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus