Blind-scoring ga Manchester United poeng

Innbytter Marouane Fellaini (til venstre) scoret Manchester Uniteds første mål i 2-2-kampen mot West Bromwich Albion mandag kveld. Foto: Stefan Wermuth (Reuters)

Daley Blinds scoring tre minutter før full tid ordnet 2-2, og det gjorde i det minste at Manchester United fikk med seg et fortjent poeng borte mot West Bromwich Albion mandag kveld.

To ganger var hjemmelaget i ledelsen på The Hawthorns, og begge ganger utlignet Manchester United. United har ennå ikke funnet sitt rette jeg under manager Luis van Gaal, men i perioder mot WBA var de gode.

Godt innbytte

Stéphane Sessegnon ga hjemmelaget ledelsen allerede åtte minutter ut i 1. omgang, men resten av omgangen var «The Red Devils» best. Marouane Fellaini kom inn etter pause, og det tok bare tre minutter før belgieren leverte. Angel Di Maria slo en fint innlegg som Fellaini tok ned på aller beste vis inne i feltet. Han skaffet seg deretter rom og smelte ballen i mål. 1-1-scoringen var kort og godt et praktmål.

De neste 20 minuttene presterte Manchester United noe av det bedre av fotball de har spilt denne sesongen, men likevel var det WBA gikk opp i 2-1 på en fin kontring. Uniteds høyreback Rafael lå håpløst skjevt i den bakre fireren og opphevet offsiden da Saido Berahino ble frispilt. Berahino scoret enkelt sitt mål nummer seks for sesongen.

Mer klasse

Utligningsmålet til 2-2 var det også klasse over. Daley Blind fikk ballen like utenfor 16-meteren, og nederlenderen plasserte et presist og kontrollert skudd rett i mål med venstrebeinet.

Da var det igjen bare noen få minutter av kampen, og flere mål kom ikke. Manchester United er nummer seks på tabellen med sine 12 poeng. West Bromwich er nummer 14 med ni poeng.

Manchester United har ikke vunnet de seks siste bortekampen i serien. Det er lagets verste rekke på 18 år.