Kraftig brann i Gamla stan i Stockholm

Ti ambulanser og 12 brannbiler er på plass i Köpmangatan i Gamla Stan i sentrum av den svenske hovedstaden Stockholm. Foto: Bertil Ericson (NTB scanpix)
Ti ambulanser og 12 brannbiler er på plass i Köpmangatan i Gamla Stan i sentrum av den svenske hovedstaden Stockholm. Foto: Bertil Ericson (NTB scanpix)

Det brant mandag kveld kraftig i en butikk i Gamla stan i Stockholm. Rundt 50 brannfolk kjempet intenst i flere timer for å få kontroll over flammene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Like før midnatt opplyste brannvesenet at mannskapene hadde begynt å få kontroll over brannen, men etterslukkingen ville pågå gjennom natten tirsdag, melder Svenska Dagbladet.

– Det er et mareritt når det brenner i Gamla stan. Husene står så tett, sier Toni Frank fra brannvesenet i Stockholm.

Både beboerne i den brennende bygningen og i nabobygget i Köpmangatan, ble evakuert. Kraftig røykutvikling førte til at evakueringen måtte skje gjennom vinduer.

Røykdykkere gjennomsøkte alle leilighetene og oppgangene i de to bygningene for folk. Noen av beboerne fikk lettere røykskader, men ingen av dem var så skadd at de måtte på sykehus, ifølge politiet.

De første meldingene om brannen kom klokken 20.40 mandag kveld, og spredningsfaren i den tettbygde Gamla stan ble betegnet som stor.

Hun legger til at det er vanskelig å slukke branner i Gamla stan på grunn av de trange gatene. Brannen startet trolig i en antikkforrenting som ligger på gateplan i bygningen. Politiet skal etterforske årsaken til brannen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus