Mistenkt seriemorder pågrepet i USA – syv ofre funnet

Politisjef i Hammond John Doughty (t.v.) og borgermester i byen Thomas McDermott Jr. under en pressekonferanse om likfunnene i Hammond mandag. Foto: Jim Young (Reuters)
Politisjef i Hammond John Doughty (t.v.) og borgermester i byen Thomas McDermott Jr. under en pressekonferanse om likfunnene i Hammond mandag. Foto: Jim Young (Reuters)

Mannen som er mistenkt for å ha drept minst sju kvinner i Indiana, fryktes å være en seriemorder som har herjet den amerikanske delstaten i lang tid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

43 år gamle Darren Vann har innrømmet befatning med drapet på en 19 år gammel kvinne. Mandag ble han formelt siktet for dette drapet, og han mistenkes for å stå bak en rekke andre drap i Indiana.

– Det er mulig at andre ofre dukker opp, sier politisjef John Doughty i byen Hammond.

Likene av i alt sju kvinner er blitt funnet der og i 43-åringens hjemby Gary i Lake County i Indiana i løpet av helgen.

Mannen er tidligere straffedømt i Texas for seksualforbrytelser.

Sexarbeider

Vann ble pågrepet lørdag, dagen etter at politiet fant liket av en 19 år gammel kvinne på et motell i Hammond. Mannen møtte 19-åringen her etter at han svarte på en annonse hun hadde lagt ut på et nettsted for kjøp og salg av sex, ifølge politiet.

Da 19-åringen ikke kom tilbake etter avtalen med Vann, fant en av hennes medarbeidere kvinnen kvalt til døde.

Vann ble pågrepet og samarbeidet straks med politiet. Han innrømmet å ha befatning med drapet på 19-åringen, og han bidro dretter til at politiet fant likene av ytterligere seks kvinner, opplyser politisjef Doughty. Samtlige av kvinnene lå i forlatte hus rundt om i byen Gary.

Følger politiet til funnstedene

– Det kan strekke seg så langt som 20 år tilbake i tid, basert på noen foreløpig ubekreftede vitneforklaringer vi har, sier Doughty.

Blant ofrene politiet så langt har identifisert, er to kvinner på 28 og 36 år, begge fra Gary. I tillegg er liket av en 35 år gammel kvinne som ble meldt savnet fra Merrillville like i nærheten så sent som 8. oktober, dukket opp under etterforskningen. De tre øvrige likene er ennå ikke identifisert. Noen av likene bærer preg av å ha ligget i lang tid, men de er ikke blitt til skjeletter.

– Han samarbeider, gir oss beskrivelser og følger oss til åstedene, sier Doughty om den mistenkte seriemorderen.

Politisjefen kan foreløpig ikke si hvorvidt de andre seks ofrene i likhet med 19-åringen jobbet som sexarbeidere.

Flere tusen forlatte hus

Byen Gary ligger ved Lake Michigan og i likhet med mange andre byer i det såkalte rustbeltet, sliter den økonomisk. Byens befolkning er siden 1960-tallet blitt halvert og er i dag på bare 78.000.

Forlatte hus overgrodd av ugress og trær preger bybildet. Det er ikke kjent hvorvidt de seks kvinnene som hittil er funnet døde i slike hus, ble drept her eller fraktet hit siden.

Darren Vann ble dømt til fem års fengsel i 2008 for å ha voldtatt en kvinne og forsøkt å kvele henne i Austin, opplyser en talsmann for justisdepartementet i Texas. Mannen ble løslatt året etter, og i delstatens nettregister over seksualforbrytere, er 43-åringens risikonivå oppført som «lavt».

Naboer bekymret

Vann bodde sammen med sin bror og brorens kjæreste i et større hus i Gary. En av naboene beskriver den mistenkte seriemorderen som en snill person som tok seg av brorens små barn.

En annen nabo forteller at de forlatte husene i lengre tid har gjort innbyggerne bekymret.

– Det er forlatte hus hvor enn du ser, og det gjør meg veldig utilpass. Dersom vi ikke hadde hatt alle disse tomme husene, hadde han ikke kunnet lagt folk i dem, så det er en del av problemet, sier 36 år gamle Latonya Ramson.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus