USA: Varmeste september siden 1880

Utsikt over piren på stranda Seal i den amerikanske delstaten California 24. september. Foto: Mario Anzuoni (Reuters)
Utsikt over piren på stranda Seal i den amerikanske delstaten California 24. september. Foto: Mario Anzuoni (Reuters)

De globale middeltemperaturene på land og havoverflater var i september de høyeste som er notert for måneden siden registreringene startet i 1880, ifølge amerikanske myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Middeltemperaturen på land og havoverflater var i september på rekordhøyde 15,7 varmegrader. Det er 0,72 grader varmere enn gjennomsnittet for det 20. århundre.

– Måneden markerte også den 38. september på rad med en global temperatur over gjennomsnittet for det 20. århundre, ifølge det nasjonale hav- og atmosfæreinstituttet NOAA.

Sjekk været der du er

Med unntak av februar har hver eneste måned i 2014 vært blant de fire varmeste som er registrert. I tillegg til september var både mai, juni og august rekordvarme, ifølge NOAA.

Instituttet sier det var varmere enn normalt de fleste steder forrige måned. Unntakene var det sentrale Russland, noen områder øst og nord i Canada og et lite område i Namibia.

Les også: Orkanen «Gonzalo» treffer Norge tirsdag

Til havs var den globale overflatetemperaturen i september 0,66 grader høyere enn gjennomsnittet for det 20. århundre.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus