– Kan endre hvordan vi forholder oss til Russland

Det svenske sjøforsvaret har mandag søkt etter den antatte russiske ubåten som er observert i skjærgården utenfor Stockholm. Foto: Anders Wiklund (TT/Reuters)
Det svenske sjøforsvaret har mandag søkt etter den antatte russiske ubåten som er observert i skjærgården utenfor Stockholm. Foto: Anders Wiklund (TT/Reuters)

Dersom det viser seg at en russisk ubåt har vært på tokt i den svenske skjærgården, endres «spillet om hvordan Europa forholder seg til Russland», mener svensk forsvarsekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lektor Tomas Ries ved den svenske forsvarshøyskolen i Stockholm sier til norske P4 at det er alvorlig dersom russerne har hatt en ubåt i skjærgården utenfor den svenske hovedstaden.

– Jeg vil jo si at det er veldig alvorlig dersom dette er noe de vil holde skjult. Det tyder jo på at det er noen som planlegger noe dypt inne i svensk farvann, sier han.

Les også: Frykter russiske ubåter i norsk farvann

Ries mener en eventuell bekreftelse vil føre til at land i Europa må tenke annerledes om Russland.

– Vi må respektere Russland på en måte vi i Sverige ikke har gjort på 25 år. Jeg tror dette er en del av et større europeisk mønster som er i ferd med å utvikle seg, avslutter lektoren.

Bakgrunn: Resultatløst søk i Stockholms skjærgård

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus