Orkanen «Gonzalo» treffer Norge tirsdag

Orkanen som tidligere denne uken herjet i Bermuda er nå på vei til Norge, men vi slipper unna det verste uværet, sier meteorologene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi er usikre på nøyaktig hvor det vil treffe, men det ser ut til at lavtrykksenteret vil ha hovedtyngde i Agder og Telemark, sier sier vakthavende meteorolog i Oslo, Aurora Stenmark til YR.no.

I tillegg vil Vestlandet, hvor spesielt fjellet, fjordene og innlandet vil bli truffet i større grad enn ellers, bli rammet.

Orkanen, som for kort tid siden traff Bermuda med en vindstyrke på 175 kilometer i timen, har nå forflyttet seg til Storbritannia.

Der ventes det at «Gonzalo» vil nå sitt høydepunkt rundt rushtiden i England tirsdag - like før den forflytter seg videre til Norge.

Bakgrunn: Nå kommer orkanen Gonzalo til Norge

Slipper billigere unna

Til tross for at orkanen er den verste som har truffet Bermuda de siste ti årene, ventes det at vi i Norge vil slippe billigere unna.

– Vi vil bli truffet til en viss grad. Men styrken på uværet er svekket sammenlignet med hvordan det var for noen dager siden, sier Stenmark.

Over 31.000 husstander mistet strømmen i Bermuda som følge av orkanen. Den ødela også flere bygninger i området.

Venter 30-50 millimeter nedbør

Ifølge Stenmark vil det ikke bli et kraftig nedbør som følge av orkanen, men heller et langvarig regn. Den vil først treffe Norge tirsdag formiddag.

– Fra i morgen ettermiddag til onsdag ettermiddag forventer vi mellom 30 og 50 millimeter nedbør, sier Stenmark.

Orkanen oppsto først i Det Karabiske hav for en uke siden, og nådde da kategori fire på Saffir-Simpson-skalaen, som måler tropisk nedbør. Det betyr at orkanen hadde en vindhastighet på over 200 kilometer i timen.

Sjekk været der du er.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus