Ebola-smittet kvinne friskmeldt

Ullevål sykehus har overført den ebolasmittede kvinnen fra høyisolatavdelingen ved Ullevål Sykehus. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Ullevål sykehus har overført den ebolasmittede kvinnen fra høyisolatavdelingen ved Ullevål Sykehus. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Den ebola-smittede kvinnen som har vært innlagt på høysmitteisolatet på Ullevål sykehus, er friskmeldt og skrevet ut fra isolatet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette er gode nyheter. Vi er veldig glade for at vår kollega nå er frisk, sier fungerende kommunikasjonssjef Jonas Hågensen i Leger Uten Grenser til NTB.

Han vil ikke si noe mer om medarbeiderens helsetilstand nå, og heller ikke si om noen fra organisasjonen har vært i kontakt med kvinnen mandag.

Bakgrunn: Norsk kvinne ble trolig ebolasmittet i pasientmottak

Helsearbeideren har vært til behandling for ebolasmitte på sykehuset siden 7. oktober. Mandag ettermiddag ble hun skrevet ut fra avdelingen, men hun befinner seg fortsatt på sykehuset.

– Jeg kan bekrefte at hun ble skrevet ut fra høysmitteisolatet i ettermiddag, sier kommunikasjonsrådgiver Ingvild Hafstad ved Ullevål sykehus til NTB.

Sykehuset har innkalt til en pressekonferanse klokken 17 mandag.

Kvinnen ble smittet av ebola da hun var på jobb for Leger Uten Grenser på et behandlingssenter i byen Bo i Sierra Leone. Dagen etter at smitten var bekreftet, ble hun fløyet hjem til Norge.

Ullevål sykehus opplyste forrige mandag at tilstanden hennes var stabil, og at det var tegn til bedring.

Innsikt: Mange spørsmål etter brudd på ebola-rutiner

Dag Kvale, som leder infeksjonsmedisinsk avdeling der kvinnen er innlagt, sa da at det er ekstremt sjeldent med tilbakefall på dette stadiet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus