Prest fra Finnmark tiltalt for familievold

En prest som ifølge påtalemyndigheten dro sønnen etter ørene og truet kona med kniv, er tiltalt for familievold. Saken mot ham starter i Øst-Finnmark tingrett i februar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge tiltalen irettesatte presten sønnen flere ganger ved å gi ham ris på bar hud og ved å dra ham etter ørene. Han utsatte også sin daværende kone for slag, spark, kvelertak og knivtrusler over en tiårsperiode fra 2003, skriver Finnmarken.

Mannen nekter straffskyld. Hans forsvarer, advokat Thomas Øiseth, ønsker ikke å si om hans klient erkjenner enkelttilfeller av voldsutøvelse.

– Det har vært en belastende tid for ham å gå og vente på en avgjørelse. Han ser fram til at saken kommer opp for retten, slik at den blir belyst fra flere sider, sier forsvareren til.

Fungerende biskop i Nord-Hålogaland, Herborg Finnset, sier det er for tidlig å si hvilke konsekvenser saken vil få for prestens arbeidsforhold. Politiadvokat John-Kåre Olsen sier jobben som prest ikke vil bli noe tema i retten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus