Spansk sykepleier testet negativt for ebola

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den spanske sykepleieren som var den første personen som ble syk av ebola utenfor Afrika, har testet negativt for viruset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Komiteen som er ansvarlig for å overvåke ebolaviruset i Spania, sier i en uttalelse søndag at sykepleieren Teresa Romero har testet negativt for viruset. Hun vil bli testet nok en gang i de kommende timene.

Komiteen legger til at sykepleierens tilstand har en «gunstig» utvikling.

Romero ble syk etter at hun deltok i behandlingen av to eldre spanske misjonærer som ble smittet av ebola i Vest-Afrika. Den 6. oktober fikk hun diagnosen og ble innlagt på sykehuset Carlos III i Madrid. Hun ble dermed den første personen som ble diagnostisert med ebola etter å ha blitt smittet av viruset utenfor Afrika.

Eneste tilfelle

I Spania er Romero den eneste som har fått bekreftet smitten. En rekke personer som hadde vært i kontakt med sykepleieren, ble imidlertid innlagt til observasjon ved sykehuset på grunn av frykt for at også de kunne ha blitt smittet. I alt er 14 personer, blant dem Romeros ektemann, innlagt, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lørdag sist uke opplyste spanske myndigheter at sykepleierens form var blitt betraktelig bedre. Beskjeden kom to dager etter at myndighetene meldte at livet hennes var i fare på grunn av sykdommen.

Antistoffer

Romero ble behandlet med et serum som inneholder antistoffer fra personer som har overlevd ebola, i tillegg til andre medisiner, som en talsperson for regjeringen ikke ønsker å navngi.

En av medisinene var den eksperimentelle virusdrepende medisinen favipiravir, ifølge avisen El Mundo.

Ebolaepidemien har hittil i år kostet mer enn 4.500 menneskeliv, de aller fleste i Sierra Leone, Liberia og Guinea.