Falske bøssebærere pågrepet i Buskerud

Foto: NTB scanpix
Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En kvinne og en mann er pågrepet i Drammen etter at de samlet inn penger i Vestfold og Buskerud ved å uriktig utgi seg for å være fra TV-aksjonen søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Vestfold fikk lørdag formiddag melding om personer av utenlandsk opprinnelse som gikk fra hus til hus i Stokke med innsamlingsbøsse. De dukket senere opp i Tønsberg.

Den samme mannen og kvinnen ble senere samme dag pågrepet av politiet i Buskerud, etter at de også der samlet inn penger, ifølge politiet.

– De har kjørt rundt og ringt på hos folk. De har tydeligvis vært mye hos eldre, som har gitt penger fordi de trodde personene kom fra TV-aksjonen. Noen har også spurt om de var det, og de har svart ja. Men det er de ikke, sier Marianne Mørch, operasjonsleder i Søndre Buskerud politidistrikt, til NTB.

Mannen og kvinnen er nå siktet for bedrageri. Politiet vet foreløpig ikke hvor mye penger de har lurt til seg.

Mørch forteller at enkelte av de fornærmede har ønsket at politiet gir de nå beslaglagte pengene videre til TV-aksjonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Såfremt vi kan få det til, skal vi gjøre det, sier hun.

Bøssen var forseglet med lås, og det var bilde av barn på den.

Verken Vestfold eller Søndre Buskerud politidistrikt hadde søndag ettermiddag opplevd andre lignende hendelser får NTB opplyst.

Saken fortsetter under bildetSlik ser de riktige bøssene ut. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpixSlik ser de riktige bøssene ut. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix