Nå kommer orkanen Gonzalo til Norge

Natt til onsdag blir Sør-Norge truffet av restene av den tropiske orkanen Gonzalo. Det betyr enda mer vind og masse regn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Meteorologisk institutt som søndag varsler om at orkanen er på vei oppover Atlanterhavet, mot Europa og Norge. Da Gonzalo traff Bermuda denne uka, var det med en vindstyrke opp mot 185 kilometer i timen. Når restene treffer Sør-Norge er det med betydelig mindre vindstyrke, men det er ikke til hinder for at det kommer til å blåse friskt og regne kraftig.

Les også: Traff Bermuda med svære dønninger

– Det er først og fremst nedbørsmengdene vi kommer til å merke. I løpet av natten kan det komme opp mot 30 millimeter regn, sier statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes til Drammens Tidende.

– Rester av orkanen vil treffe den sørlige delen av landet tirsdag kveld eller natt til onsdag. Hovedsakelig vil Østlandet, Telemark og Agder-fylkene bli rammet, sier Moxnes.

Sjekk hvordan været blir der du er.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus