Lederen for 22-juligruppen fikk nazi-propaganda i posten

Trond Henry Blattmann tilstede på høring i kontroll- og konstitusjonskomiteen.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Trond Henry Blattmann tilstede på høring i kontroll- og konstitusjonskomiteen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trond Henry Blattmann, som leder den nasjonale støttegruppen etter 22. julihendelsene, raser etter å ha fått en løpeseddel fra Den nordiske motstandsbevegelsen i postkassen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

–Dette er noe svineri fra en organisasjon som står for det samme som massemorderen Breivik, som drepte min sønn. Vi kan ikke akseptere at slik hatpropaganda spres i vårt nærmiljø, sier Blattmann til Fædrelandsvennen.

Den nordiske motstandsbevegelsen krever et sterkt og forent nasjonalistisk Norden, uten masseinnvandring og det organisasjonen mener er en destruktiv, importert anti-kultur. Løpeseddelen lå i postkassen til Blattmann lørdag morgen. Han regner med at også andre beboere i Vågsbygd har fått den samme seddelen.

–Dette er en høyreekstrem nazistisk organisasjon med hovedsete i Sverige som prøver å rekruttere medlemmer i Norge gjennom å etablere såkalte kampgrupper. Tidligere har slike løpesedler blitt hengt opp på telefonstolper og på bussholdeplasser i landsdelen. Når brosjyrene nå legges i folks postkasser, er vervekampanjen tatt et steg videre, sier Blattmann.