Fortsatt katolsk nei til homofile og skilsmisse

Katolske biskoper og kardinaler til stede under åpningen av kirkemøtet i Vatikanet. Foto: Max Rossi / Reuters / NTB scanpix
Katolske biskoper og kardinaler til stede under åpningen av kirkemøtet i Vatikanet. Foto: Max Rossi / Reuters / NTB scanpix

Vatikanet åpner likevel ikke for at den katolske kirken anerkjenner homofile eller at skilte ektefolk kan gifte seg igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vatikanets talsperson Federico Lombardi opplyste lørdag at delegatene på kirkemøtet voterte i favør av et «balansert dokument».

I et forberedende og foreløpig dokument fra arbeidsgruppen, som ble kjent tidligere i uken, ble det tatt til orde for at homofile har positive kvaliteter og noe å bidra med i kirken. Teksten i det endelige dokumentet var derimot kraftig endret.

Dette er også et tilbakeslag for pave Frans (77), ifølge AFP.

Det er ikke lenge siden han sa:

– Hvem er jeg til å dømme?, om ugifte mødre, skilte og homofile.

Det foreløpige dokumentet skapte denne uken optimisme blant dem som håpet på en mer liberal katolsk kirke. Kirkemøtet har vart i to uker og er viet til familiespørsmål. Møtet avsluttes søndag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus