Over 6 millioner strømbrudd i Norge i fjor

1,8 millioner av landets totalt 2,9 millioner strømkunder ble rammet av strømbrudd i 2013. Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix
1,8 millioner av landets totalt 2,9 millioner strømkunder ble rammet av strømbrudd i 2013. Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix

Norske strømkunder ble i 2013 rammet av strømbrudd 6,4 millioner ganger. Det er en økning på 40 prosent fra 2012.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

1,8 millioner av landets totalt 2,9 millioner strømkunder ble rammet av bruddene. Det viser tall Aftenposten har hentet inn fra Norges vassdrags- og energidirektorat NVE.

– Vi følger dette veldig tett. Avbrudd i strømmen har store omkostninger for samfunnet, sier avdelingsdirektør Ingunn Åsgard Bendiksen, som leder tilsyns- og beredskapsavdelingen i NVE, til avisen.

Stormene Hilde og Ivar, som rammet i november og desember 2013, pekes på som årsaken til økningen på 40 prosent fra 2012. Siden 90-tallet har det bare skjedd én gang før at så mange mennesker ble rammet av strømbrudd som i 2013. Det var i 2011, da stormen Dagmar herjet i romjulen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus