Siv Jensen har kuttet ut «i verdens rikeste land»

– I VERDENS RIKESTE LAND: Denne uken feiret Siv Jensen og Erna Solberg at den blåblå regjeringen har sittet ved makten i ett år. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
– I VERDENS RIKESTE LAND: Denne uken feiret Siv Jensen og Erna Solberg at den blåblå regjeringen har sittet ved makten i ett år. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Frp-lederen og partikollegene var flike til å påpeke at vi bor i «verdens rikeste land» da de satt i opposisjon. Men det siste året har frasen vært lite brukt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forrige uke ble forslag til statsbudsjettet for 2015 lagt frem av av den blåblå regjeringen.

Kritikere har ment at budsjettforslaget har en usosial profil, blant annet fordi kuttene i barnestøtten til uføre familier vil ramme over 35.000 barn. Men ingen fra Frp har ropt høyt om at disse kuttene er foreslått i «verdens rikeste land».

En gjennomgang som Aftenposten har gjort av Frps hjemmesider, Stortingets arkiv og mediearkivet Retriever antyder at Frp-lederen har kuttet ut begrepet etter at hun kom til makten:

– Retriever har gjort grundige søk i det norske mediebildet, og vi finner ikke at Siv Jensen har brukt uttrykket «verdens rikeste land» etter at hun tiltrådte som finansminister, sier kunde- og analysesjef i Retriever, Kristina Nilsen, til Aftenposten.

Les også: KrF: Regjeringen er som en omvendt Robin Hood

Undersøkelsen tyder også på at Jensen dempet bruken av begrepet allerede før hun kom til makten. Fordi «verdens rikeste land» fremdeles kobles til Finansministeren i mediene, lever det imidlertid videre, ifølge Nilsen i Retriever.

Finansministeren sier til Aftenposten at hun fremdeles understreker at «Norge er i en unik posisjon».

Les også: Solberg: – Det var en dum bemerkning

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus