Mange arrestasjoner i Hongkong

Mange demonstranter ble lørdag pågrepet av politiet i Hongkong da studentene gjenerobret en protestleir i Mongkok-distriktet som ble ryddet bort av politiet dagen før.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet gikk i løpet av natten løs på studentene, som forsøkte å verge seg med paraplyer og dykkermasker mot pepperspray og køller på den travle hovedgata i Mongkok.

Men politiet måtte trekke seg delvis tilbake ved daggry, til stor jubel fra demonstrantene.

Aktivistene var snare til å bygge opp igjen improviserte barrikader fredag kveld etter at politiet fjernet dem natten før, mens andre studenter arrangerte en sitt-ned-demonstrasjon. Studentene greide hele tiden å bite seg fast på den ene siden av en viktig gjennomfartsåre i Mongkok.

Les også: Politifolk suspendert etter voldsvideo i Hongkong

Tusener av demonstranter

PEPPERSPRAY: En lokal journalist kollapser i smerter etter at han har blitt sprayet med pepperspray i ansiktet av politiet. Foto: AFP PHOTO / ALEX OGLE / NTB scanpixPEPPERSPRAY: En lokal journalist kollapser i smerter etter at han har blitt sprayet med pepperspray i ansiktet av politiet. Foto: AFP PHOTO / ALEX OGLE / NTB scanpix

Til sammen vokste demonstrasjonen til 9.000 mennesker utover natt til lørdag, og politiet sa de hadde pågrepet 26 personer under sammenstøtene med folkemengden. 15 politifolk fikk lettere skader i tumultene.

Det var tredje natt på rad at det ble bråk etter flere uker med fredelige demonstrasjoner og et politi som holdt en lav profil.

Mongkok er en mindre protestleir på den andre siden av sundet fra Admiralty og Causeway Bay, der regjeringskontorene ligger og der hoveddemonstrasjonene finner sted.

Les også: Kraftige sammenstøt i Hongkong

Kan undergrave samtaler

Sammenstøtene natt til lørdag kan undergrave avtalen om å gjenoppta samtalene som myndighetene og demonstrantenes ledere ble enig om torsdag.

Uansett er det uklart om det er mulig å oppnå noe gjennombrudd i samtalene siden myndighetene hittil ikke har vært villige til å gi etter for demonstrantenes viktigste krav, og Hongkongs øverste leder Leung Chun-ying fortsatt insisterer på at politiet fortsatt vil rydde bort protestleirer.

Hongkong har i flere uker vært rystet av omfattende demonstrasjoner der titusener av mennesker har krevd frie valg og Leungs avgang.

Etter at politiet fikk skarp kritikk for brutal framferd da demonstrasjonene startet, har de holdt en lav profil, inntil de de siste dagene har begynt å rydde bort barrikader, angivelig for å la trafikken i den travle byen gå som normalt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus