Solberg: Naturlig at norske kampfly blir i Norge

Statsminister Erna Solberg (H) deltok fredag på toppmøtet mellom asiatiske og europeiske land (ASEM) i Milano. Her er hun fotografert ved en annen anledning i Oslo denne uken.
Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg (H) deltok fredag på toppmøtet mellom asiatiske og europeiske land (ASEM) i Milano. Her er hun fotografert ved en annen anledning i Oslo denne uken. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Statsminister Erna Solberg (H) tror alle forstår at Norge ikke kan følge danskenes eksempel med kampfly i Irak. Hun viser til Russland og behovet for å overvåke nordområdene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forbindelse med toppmøtet mellom asiatiske og europeiske ledere i Milano fredag, hvor trusselen fra IS-opprørerne i Midtøsten var blant hovedtemaene, avviser Solberg overfor TV 2 at Norges bidrag er for lite.

– Vi må ha litt edruelighet på hva vi faktisk kan stille med og hvilket utstyr vi bør stille med. Jeg tror alle forstår at vi ikke skal flytte på de flyene vi har som er operative i dag, sier Solberg.

To danske F-16-fly ble torsdag for første gang brukt i kampen mot Den islamske staten (IS) nord i Irak. Solberg mener det er naturlig at Danmarks bidrag til USAs koalisjon skiller seg fra Norges, som består av offiserer i Tampa i USA.

– Danskene har ikke felles grense med Russland. Russland okkuperer for øyeblikket deler av Ukraina. Det er en helt annen situasjon på nordflanken, og jeg opplever at alle våre venner i NATO mener at vår viktigste rolle nå faktisk er å holde nordområdene godt overvåket, sier statsministeren. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus