Ekslege dømt til åtte års forvaring for overgrep

En tidligere lege (57) er i Borgarting lagmannsrett dømt til forvaring i åtte år, med en minstetid på fem år, for å ha dopet ned og voldtatt flere unge menn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

57-åringen er også dømt til å betale til sammen 600.000 kroner i oppreisning til fire av de fornærmede i saken, melder VG.

I Oslo tingrett ble mannen i april dømt til ni års forvaring med en minstetid på seks år.

– Ut fra det han er dømt for, er han fornøyd med resultatet. Det er ikke tatt stilling til om han vil anke eller ikke, sier forsvarer Gunhild Lærum til VG.

Langvarig terapi

57-åringen, som mistet sin legeautorisasjon i 2001, ble dømt for flere overgrep, hovedsakelig mot menn i alderen 17 til 21 år i perioden 2008 til 2012.

Borgarting lagmannsrett ser ingen formildende omstendigheter og påpeker at mannen tidligere er dømt for lignende forhold. Langvarig terapi har ikke fungert, slås det fast. De rettsoppnevnte sakkyndige mener videre at risikoen er høy for at ekslegen i fremtiden kan begå seksualisert vold.

Alkohol og dop

Lagmannsretten frifant imidlertid tiltalte for en voldtekt og tre tilfeller av seksuell handling.

Overgrepene skjedde som regel ved at mannen traff ofrene ute og inviterte dem til vorspiel eller nachspiel i leiligheten, ifølge dommen. Der ble de dopet ned med en miks av alkohol og medikamenter, før mannen forgrep seg seksuelt på sine gjester, heter det i dommen.

Alle ofrene var heterofile menn, ifølge lagmannsretten. Mannen kom i kontakt med ungdommene på utesteder eller ved chatting på nettet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus