16 personer omkom i konsertulykke i Sør-Korea

16 personer omkom og ni ble alvorlig skadd i en ulykke under en utendørs popkonsert sør for Seoul i Sør-Korea fredag, opplyser redningsarbeidere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Personene sto på et ventilasjonsgitter over et underjordisk parkeringsanlegg da ulykken inntraff. Gitteret kollapset, og rundt 25 mennesker falt mer enn 10 meter ned i parkeringsanlegget.

– De sto på ventilasjonsgitteret for å få bedre utsikt da det kollapset, sier en talsmann for det lokale brannvesenet til nyhetsbyrået AFP.

Redningsarbeidere sier 16 personer er bekreftet døde, men legger til at dødstallet kan stige. Flere skal være kritisk skadd.

De fleste av de døde og skadde er studenter, ifølge TV-kanalen YTN. Arrangørene av konserten hadde flere ganger bedt tilskuerne om å fjerne seg fra gitteret før det kollapset, ifølge kanalen.

– Høyt skrik

Det var den populære sørkoreanske jentegruppen 4Minute som holdt konsert da ulykken fant sted, ifølge BBC.

Artistene fikk tilsynelatende ikke med seg ulykken, og fortsatte å spille for de rundt 700 personene som antas å ha vært til stede på konserten.

– Det kom et plutselig, høyt skrik, og da jeg snudde meg så det ut som folk ble sugd ned i et hull, sier et vitne til YTN.

En kvinne som sto i nærheten sa at en røyksky steg opp fra ventilasjonssjakten etter at gitteret kollapset.

Flere ulykker

Det har vært en rekke katastrofale hendelser med unge ofre i Sør-Korea den siste tiden. Mer enn 300 personer, de fleste av dem elever ved videregående skole, omkom da fergen Sewol sank i april. I tillegg omkom mer enn ti personer og mer enn 100 ble skadd da taket på et auditorium som var fylt opp av studenter, kollapset i byen Gyengju i februar.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus