Seks siktet for å ha svindlet eldre i Asker og Bærum

Politiet i Asker og Bærum har siktet seks personer for å ha gitt seg ut for å være TV-teknikere og teppeselgere og på den måten svindlet flere eldre personer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Seks personer er siktet. Tre av dem ble pågrepet 18. august. Resten ble pågrepet etter hvert som etterforskningen skred fram. En av dem sitter fortsatt i varetekt, sier politibetjent Hanne Gulbrandsen ved etterforskningsavdelingen ved Asker politistasjon til Aftenposten.

Politiadvokat Pia Sofie Nielsen i Asker og Bærum politidistrikt opplyser til avisen at saken omfatter 26 svindeltilfeller der de fleste av ofrene er eldre enn 85 år, blant annet i Tromsø, Drammen, Vestby, Oslo, Bærum og Asker.

De siktede har ifølge politiet trolig svindlet til seg til sammen 840.000 kroner. Fem av de siktede har erkjent helt eller delvis straffskyld, mens den siste av de seks siktede ikke erkjenner straffskyld.

Fire av de siktede er menn, to er kvinner, men politiet har flere mistenkte i kikkerten. Overvåkingsbilder viser ifølge politiet gjerningsmenn de mener har vært delaktige. En person som politiet leter etter, ble i september besluttet pågrepet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus