Eirik Jensen narkosiktet – nekter å la seg avhøre

Eirik Jensen narkosiktet – nekter å la seg avhøre
Eirik Jensen narkosiktet – nekter å la seg avhøre
Artikkelen fortsetter under annonsen

Siktelsen mot politimannen Eirik Jensen (57) er utvidet til også å omfatte medvirkning til grov narkotikaforbrytelse. Han nekter å la seg avhøre på ny.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fra før er Jensen siktet av Spesialenheten for politisaker for grov korrupsjon.

Samtidig er bærumsmannen Gjermund Cappelen (48), som tidligere var vitne i saken mot Jensen, siktet for grov korrupsjon. Han er fra før siktet i en narkotikasak.

– Politimannen er mistenkt for i kraft av sin stilling å ha gitt den narkotikasiktede bærumsmannen opplysninger eller på annen måte bidratt til å trygge og sikre hans narkotikavirksomhet, opplyser etterforskningsleder Liv Øyen i Spesialenheten til NTB.

– Ikke noe nytt

Jensen er gjort kjent med den utvidede siktelsen.

– I realiteten er ikke dette noe nytt. Det er det samme som Cappelen har beskyldt ham for, sier forsvareren hans, advokat Jens-Ove Hagen.

Hagen mener grunnen til at endringen i siktelsen kommer nå, er at Spesialenheten har fått utvidet sitt etterforskningsmandat til også å gjelde den angivelige medvirkningen til smugling av narkotika.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Pengeoverlevering

48-åringen har i avhør innrømmet medvirkning til innførsel av nærmere et halvt tonn hasj. Cappelen har forklart at han fikk hjelp av Jensen til smugling i en årrekke. Jensen har avvist alle anklager.

– Siktelsene i saken baserer seg på bevisbildet i etterforskningsmaterialet som foreligger per i dag. Mistanken bygger blant annet på en pengeoverlevering, funn av kontanter på bopel, oppussing av et bad og elektroniske spor som SMS-kontakt mellom politimannen og bærumsmannen, sier etterforskningsleder Øyen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Cappelen innrømmer mer hasjsmugling

Nekter avhør

Eirik Jensen var onsdag innkalt til nytt avhør.

– Men etter min anbefaling kommer han ikke til å la seg avhøre ytterligere, sier forsvarer Hagen.

Advokaten presiserer at dette ikke har noe med den utvidede siktelsen å gjøre, men at han og klienten reagerer på at Jensen ikke får tilgang til grunnlaget for anklagene, etter at saken har vært etterforsket i åtte måneder.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han får fortsatt ikke innsyn i det vesentligste av dokumenter. Nok er nok, sier forsvareren til NTB.

Les også: Cappelen - investoren som smuglet over 20 tonn hasj

Pågrepet i februar

Politioverbetjent Eirik Jensen ble pågrepet mandag 24. februar, mistenkt for grov korrupsjon i forbindelse med en stor narkotikasak som er under etterforskning.

Han har jobbet i Oslo politidistrikt siden 1977 og blant annet vært leder for gjengprosjektet i Oslo. Jensen har deltatt i flere av de største etterforskningene i hovedstaden, og i tiden før pågripelsen var han en del av politimesterens strategiske stab.

Les også: Jensen krever seg løslatt – hevder sin uskyld

Kan inndra penger

Spesialenheten har i retten fått medhold i å ta 248.000 kroner som sikkerhet for mulig inndragning av utbytte fra straffbar virksomhet hvis Jensen blir dømt.

– Det gjenstår fortsatt mye etterforskning i saken, og denne skal søke å belyse saken best mulig for å få bekreftet eller avkreftet mistanken som foreligger. Når etterforskningen er ferdig, skal påtalespørsmålet avgjøres av sjefen for Spesialenheten, forteller etterforskningsleder Øyen.