Lego vraker Shell etter Greenpeace-aksjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Over en million forbrukere skrev under på en erklæring om at Lego skulle droppe samarbeidet med Shell.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den danske leketøysgiganten Lego har bestemt seg for å droppe et samarbeid med oljeselskapet Shell.

Det er resultatet etter at Greenpeace satte i gang en kampanje hvor mer enn én million forbrukere verden over skrev under på en erklæring om at Lego ikke bør samarbeide med et selskap som borer etter olje i Arktis, skriver danske Politiken.

– Effektiv metode

Birgitte Lesanner, som er ansvarlig for Greenpeaces kampanje i Danmark, sier til avisen at hun tror det oppfattes som et hardt slag i mellomgulvet blant Shells direktører, at Lego nå dropper samarbeidet.

– Det er første skritt i å stemple Shell og forhåpentligvis resten av den aggressive oljeindustrien med planer i Arktis som dårlige selskap. Og det er en veldig effektiv måte å stoppe deres inntog i Arktis på, før det er for sent, sier Lesanner.

Bakgrunn: Greenpeace i strupen på Lego med olje-kampanje

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Millionvideo på YouTube

Greenpeace-kampanjen har blant annet bestått av videoen du kan se øverst i denne artikkelen, hvor et arktisk landskap bygget av Lego oversvømmes av olje. Den er sett nærmere seks millioner ganger på YouTube.

Se den kontroversielle videoen øverst i artikkelen.

Greenpeace-aktiviester skal også ha gått til angrep på en legoversjon av en oljerigg i Legoland i Windsor i Storbritannia der de helte olje i vannet under oljerigg-modellen og la ut bannere der det sto «Redd Arktis» ved Lego-versjonen av det britiske parlamentet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Lager sin egen protese av legoklosser

Mener de burde ha blitt spart

Ifølge Politiken ble avtalen mellom Lego og Shell inngått sammen med Ferrari i 2011.

Til avisen sier Legos konsernsjef Jørgen Vik Knudstorp at han mener Greenpeace burde ha kommunisert direkte med Shell, og at Lego burde ha blitt holdt utenfor. Han sier også at Lego ikke har noen planer om å bryte den nåværende kontrakten med Shell.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi vil gjerne gjøre det klart at vi, slik det er nå, ikke vil fornye den felles markedskontrakten med Shell når den nåværende kontrakten utløpet, sier Knudstorp.

Les også: Reparerte romstasjon med Lego

– Ikke uskyldige

Lesanner i Greenpreace mener imidlertid ikke Lego er noe uskyldig offer for kampanen.

– De gikk inn i et enormt pr-samarbeid med helt åpne øyne. Det har en dårlig beslutning, og nå har de endret den. Det er deilig, sier hun.