Vil ta i mot 1 000 flyktninger fra Syria

Syriske kurdiske flyktninger ankommer Kobani i Syria. Foto: Scanpix/AP.
Syriske kurdiske flyktninger ankommer Kobani i Syria. Foto: Scanpix/AP.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen foreslår at tilleggskvoten på 500 syriske overføringsflyktninger videreføres til neste år, samt at 500 plasser i den ordinære kvoten for overføringsflyktninger forbeholdes personer fra Syria.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi ønsker å ta vår andel av flyktningene fra Syria. Norge er i dag blant de landene som tar imot flest overføringsflyktninger fra Syria. Samtidig må vi ta på alvor de utfordringene dette kan medføre i Norge. Kommunene må ha kapasitet til å ivareta de overføringsflyktningene vi tar i mot på en god måte, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (FrP) i en pressemelding fra Justisdepartementet.

I pressemeldingen heter det at «flyktninger fra Syria kan ha større helseutfordringer og mer behov for oppfølging enn andre flyktninger. Regjeringen har derfor foreslått at det legges til grunn i budsjettet at en større andel av flyktninger fra Syria vil ha alvorlige funksjonshemminger og/eller atferdsvansker, og derfor vil kunne utløse høyere tilskudd ved bosetting».

Les hele statsbudsjettet her

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Av sikkerhetshensyn foreslår regjeringen at det bevilges midler til at Politiets utlendingsenhet (PU) og Politiets sikkerhetstjeneste (PST) kan bistå i uttaket av flyktningene fra Syria: «Regjeringen ser det som svært viktig å minimere risikoen for å bosette personer som har begått handlinger som medfører at de skal ekskluderes fra flyktningstatus eller kan utgjøre en sikkerhetsrisiko i Norge».

Til disse formålene foreslås det bevilget 106,7 millioner kroner over Barne-, inkludering- og likestillingsdepartementets budsjett og 16,4 millioner kroner over Justis- og beredskapsdepartementets budsjett.

Les alle sakene om statsbudsjettet her