Reddet fra boble på åpent hav

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ikke hver dag kystvakten må redde en utslitt person fra en diger, flytende boble midt ute på havet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Målet for fredsaktivisten Reza Baluchi, var å nå Bermuda i sin hjemmelagde «Hydropod». Han satte ut fra Miami i USA i den digre boblen, som beveger seg framover ved at man løper og dytter fra innsiden. Man kan kanskje sammenligne den med et hamsterhjul.

Skulle leve av fisk

Baluchi planla å løpe inne i boblen om morgenen, slappe av på en flytemadrass på utsiden av boblen på dagen, og sove i hengekøyen på innsiden om natta. Han hadde tenkt til å leve av fisk som han skulle fange selv.

Kystvakten i USA kontaktet Baluchi ute på havet første gang 1. oktober, etter flere bekymringsmeldinger. Hør samtalen Baluchi hadde med kystvakten her:

– Forvirret og utslitt

Baluchi fikk fortsette, men lørdag var det nok. Da kontaktet kystvakten ham nok en gang, etter rapporter om en utslitt og forvirret mann inne i en boble på havet. Det viste seg at Baluchi måtte reddes i land, før han hadde fullført sin 1662 kilometer lange reise.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Se video av redningen øverst i artikkelen.

Baluchi fikk asyl i USA i 2003, etter å ha blitt arrestert i hjemlandet Iran for aktiviteter som var «pro-vestlige» og «anti-Islam». Han satt fengslet i Iran i 18 måneder, og skal ha blitt hengt fra et tre i håndjern. I USA har han gjennomført flere prosjekter til inntekt for menneskerettighetsarbeid. I seks måneder løp han hele USA rundt. Han har også gjennomført en sju år lang sykkeltur gjennom 55 land.

Med boblestuntet ønsket Baluchi å samle inn penger til et barnesykehus.

Se Baluchis boble bli til her: