Jente (18) hadde fire kilo tung hårball i magen

HÅRBALL: I magen til den 18 år gamle jenta fant legene en fire kilo tung hårball. Foto: All Over Press
Artikkelen fortsetter under annonsen

Klagde på magesmerter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 18 år gammel jente fra Batken i Kirgisistan måtte under kniven etter at det ble kjent at hun verken kunne spise eller drikke vann.

Ayperi Alekseeva oppsøkte selv legen for å finne ut av magesmertene.

En røntgenundersøkelse viste nemlig at 18-åringen hadde en stor hårball i magesekken som gjorde det nærmest umulig for jenta å få i seg næring.

– Vi skjønte at vi måtte operere umiddelbart, sier professor Bahadir Bebezov ved sykehuset i Bishkek ifølge The Telegraph.

Les også: Se hva sykepleieren fant i pasientens øre

Saken fortsetter under bildetPÅ SYKEBESØK: Familien til den 18 år gamle jenta ble med på sykehuset uten operasjonen. Foto: All Over PressPÅ SYKEBESØK: Familien til den 18 år gamle jenta ble med på sykehuset uten operasjonen. Foto: All Over Press


Fant ull-biter i magen

Legen forteller at operasjonen var unngåelig.

– Det var faktisk det eneste alternativet - ikke noe annet ville løst problemet. Faktisk var magen til pasienten så hoven at så fort vi åpnet magesekken tøyt det ut ull-biter hun hadde nappet fra et teppe, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jenta skal ha vært svært dehydrert og underernært før hun søkte om hjelp. Ifølge legen ville 18-åringen trolig dødd av skadene.

– Psykisk, bortsett fra å ha en vane med å plukke opp hår fra tepper og spise de, var den unge jenta helt normal og sunn, sier Bebezov ifølge Daily Mail.

Les også: Se hva som vokste inni babyens øre

Har skjedd tidligere

18-åringen skal også ha spist tuppene av sitt eget hår.

Utrolig nok er det ikke første gang leger finner store hårballer i pasientenes mager. I 2012 fant en indisk doktor en hårball på rundt 1,8 kilo i magen til en 19 år gammel student.

Hårballen hadde satt seg fast mellom magen og tarmen, ifølge The Telegraph.