Meny

Venstre sier nei til å åpne Vinmonopolet på julaften

JULESTENGT: Trenger du noe fra Vinmonopolet til julematen, må du huske å handle inn før julaften. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hensynet til barn i familier med rusproblemer er gitt avgjørende vekt når Venstres stortingsgruppe vil gå inn for fortsatt stengte Vinmonopol på julaften.

Et stort flertall i Venstres stortingsgruppe vedtok onsdag ettermiddag at partiet går imot regjeringens forslag om at Vinmonopolet kan holde åpent på julaften.

– Vi sender ut et viktig signal om at julaften, som primært er barnas dag, ikke skal være forbundet med negative opplevelser på grunn av alkohol, sier nestleder Terje Breivik til avisen Dagen.

Venstre er et vippeparti i saken. Vinmonopolet har stengt enkelte dager i året, men regjeringen har foreslått at det skal åpnes for handel også disse dagene. Mens Venstre sier ja til å åpne for salg på nyttårsaften, påskeaften, pinseaften og valgdagen, går partiet inn for fortsatt stengte polutsalg på julaften. Dette mener partiet er i tråd med hva folk opplever som fornuftig.

– Dette var en runde der barneperspektivet var særlig viktig. Selvsagt har vi også lagt merke til det store engasjementet fra en del aktører som jobber mot rus. Det har vi satt pris på, sier Venstres helsepolitiske talsmann Kjetil Kjenseth.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus