Meny

Første ebola-tilfelle påvist i USA

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For første gang er et tilfelle av ebola oppdaget i USA. Den smittede mannen var nylig på reise i Liberia.

Det opplyser amerikanske helsemyndigheter. Mannen er nå innlagt på isolat på et sykehus i byen Dallas i Texas.

Sykehuset opplyste tirsdag at han var plassert i isolat, og senere samme dag kom bekreftelsen på at han er smittet av ebolaviruset.

– Han fikk sykdommen i Liberia, sier en talsmann for den amerikanske smittevernmyndigheten CDC. Den smittede er en voksen mann som ikke jobber som helsearbeider.

Amerikanske sykehus har flere ganger tidligere behandlet ebola-smittede personer som er blitt fløyet fra vestafrikanske land til USA. Dette er imidlertid første gang en person har fått diagnosen ebola i USA.

En person med symptomer som kan tyde på ebola, ble innlagt på sykehus i nærheten av hovedstaden Washington i helgen, men det er foreløpig uklart om denne personen er smittet av viruset.

I Vest-Afrika er så langt over 3.000 mennesker døde som følge av ebola-epidemien. Liberia og Sierra Leone er hardes rammet, og viruset sprer seg fortsatt raskt i disse landene.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus