Totti ble eldste målscorer

Totti feirer rekordmålet i Manchester onsdag. Foto: Phil Noble (NTB scanpix)

Roma-veteran Francesco Totti ble historiens eldste målscorer i mesterligaen da han sikret 1-1 mot Manchester City tirsdag.

Roma-veteranen, som fylte 38 år lørdag, lot seg ikke be to ganger da han fikk sjansen alene med City-keeper Joe Hart midtveis i første omgang. En lekker vipp var det som skulle til for å utligne hjemmelagets 1-0-ledelse.

Ryan Giggs var inntil tirsdag den eldste målscoreren i mesterligaen. Manchester United-legenden var 37 år og 289 dager da han utlignet til 1-1 mot Benfica i september 2011.

– Jeg nøt å se målet hans i dag. Hans talent er det som gjør forskjellen i møtet med målvakten. Jeg håper det er starten på en fantastisk historie for Roma, sa Rudi Garcia om sin kaptein.

Tottis mål var for øvrig hans første på ti kamper mot et engelsk lag.

– Dette var en veldig viktig kamp, men ikke avgjørende. Det er kanskje aldri bra å spille uavgjort på hjemmebane, men vi spilte mot et veldig sterkt lag i flyt, sa Pelligrini om uavgjortresultatet.

Maicon laget straffe

Manchester City kom først i målprotokollen på Etihad, og i fokus sto en av klubbens tidligere spillere. Brasilianske Maicon var City-spiller så sent som i fjor, men forlot den engelske toppklubben etter en sesong preget av skader.

Tirsdag var 33-åringen syndebukk da gamleklubben fikk tildelt straffe etter bare fire minutters spill. Agüero gikk i bakken i duell med sin tidligere lagkamerat og ordnet selv 1-0 fra krittmerket.

Bare minuttet etterpå kunne Maicon ha revansjert seg ved å skape balanse i regnskapet, men skuddet fra god posisjon smalt i tverrliggeren over hodet på Joe Hart. I stedet ble det altså Totti som skapte balanse kort tid etterpå.

Særdeles jevnspilt var det også etter pause i Manchester, men Roma skapte flest farlige sjanser. Flere mål ble det imidlertid ikke, og dermed topper Bayern München gruppe E med full pott etter to kamper. Roma følger deretter med fire poeng, mens Manchester City har fått en trang start med sitt ene poeng.

– Vi må fortsette å kjempe om de 12 neste poengene, så får vi se hvem som kvalifiserer seg til sluttspillet, sa Pelligrini.

Bayern slet i Moskva

Tirsdagens oppgjør i Manchester ble for øvrig et gjensyn mellom to tidligere Chelsea-kompiser. Frank Lampard fikk den siste drøye halvtimen som innbytter for City, mens Ashley Cole var å finne på gjestenes venstreback.

I den andre kampen i gruppe E fikk Bayern München det overraskende vanskelig borte mot CSKA Moskva. Hjemmelaget bet godt fra seg og skapte flere farligheter mot et Bayern-lag som ikke overraskende hadde ballen mye.

Kampens eneste mål kom da Mario Götze satte fart inn i hjemmelagets felt og ble lagt i bakken av CSKAs Mario Fernandes midt i første omgang. Det påfølgende straffesparket satte Thomas Müller sikkert i mål.