Meny

Oslo2022: – Ser frem til å få et innblikk i deres vurdering

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo2022 er fornøyd med at deres vurderinger i stor grad sammenfaller med tallene kvalitetssikringsgruppen har kommet frem til.

– Kvalitetssikringsgruppens gjennomgang viser at det er mulig å gjennomføre et flertall av de kostnadsreduserende tiltakene vi presenterte. Vi er godt fornøyd med at våre vurderinger i stor grad sammenfaller med kvalitetssikringsgruppens vurderinger, sier OL-direktør Eli Grimsby.

Bakgrunn: Billig-OL dyrere enn antatt

De foreslåtte kuttene i Oslo-OL vil bare redusere behovet for en statsgaranti med 4,8 milliarder kroner, ikke med 8,8 milliarder kroner slik Oslo2022 tidligere har anslått. Det viser en gjennomgang utført for Kulturdepartementet og Finansdepartementet. En kvalitetssikringsgruppe har vurdert gjennomførbarheten og kostnadsbesparelsene i tiltakene Oslo2022 har lagt frem.

– Vår vurdering er at det under de olympiske og paralympiske leker i 2022 vil være både kostnadsbesparende og fullt mulig å gjenbruke deltakerlandsbyen som bygges til Ungdoms-OL. Vi forstår det slik at kvalitetssikringsgruppen ikke deler denne oppfatningen, og vi ser frem til å få et innblikk i deres vurdering, sier Simen Bakken, som leder konseptutviklingsarbeidet.

Les også: Høyre bestemmer seg for OL onsdag

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus