Oslo2022: – Ser frem til å få et innblikk i deres vurdering

Oslo2022 er fornøyd med at deres vurderinger i stor grad sammenfaller med tallene kvalitetssikringsgruppen har kommet frem til.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Kvalitetssikringsgruppens gjennomgang viser at det er mulig å gjennomføre et flertall av de kostnadsreduserende tiltakene vi presenterte. Vi er godt fornøyd med at våre vurderinger i stor grad sammenfaller med kvalitetssikringsgruppens vurderinger, sier OL-direktør Eli Grimsby.

Bakgrunn: Billig-OL dyrere enn antatt

De foreslåtte kuttene i Oslo-OL vil bare redusere behovet for en statsgaranti med 4,8 milliarder kroner, ikke med 8,8 milliarder kroner slik Oslo2022 tidligere har anslått. Det viser en gjennomgang utført for Kulturdepartementet og Finansdepartementet. En kvalitetssikringsgruppe har vurdert gjennomførbarheten og kostnadsbesparelsene i tiltakene Oslo2022 har lagt frem.

– Vår vurdering er at det under de olympiske og paralympiske leker i 2022 vil være både kostnadsbesparende og fullt mulig å gjenbruke deltakerlandsbyen som bygges til Ungdoms-OL. Vi forstår det slik at kvalitetssikringsgruppen ikke deler denne oppfatningen, og vi ser frem til å få et innblikk i deres vurdering, sier Simen Bakken, som leder konseptutviklingsarbeidet.

Les også: Høyre bestemmer seg for OL onsdag

Personvernpolicy