Meny

Høyre bestemmer seg for OL onsdag

Statsminister Erna Solberg (H) og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H), her fotografert under presentasjonen av strategien «Lærerløftet» i Oslo tirsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag skal Høyres stortingsgruppe bestemme seg i spørsmålet om Oslo-OL 2022. Tirsdag kveld kom rapporten som viser at de foreslåtte kuttene ikke sparer staten for så mye som tidligere anslått.

En opptelling NRK gjorde forrige uke viste at det er flertall i partiets stortingsgruppe for å gi statsgaranti til Oslo-OL.

Tirsdag kveld kom imidlertid rapporten fra departementenes kvalitetssikringsgruppe som viser at søkergruppens foreslåtte kutt bare reduserer behovet for statsgaranti med 4,8 milliarder kroner – ikke 8,8 milliarder kroner som Oslo2022 har anslått.

Bakgrunn: Billig-OL dyrere enn antatt

Høyre-leder og statsminister Erna Solberg (H) var ikke tilgjengelig for å kommentere rapporten tirsdag kveld.

Parlamentarisk leder Trond Helleland i Høyre har tidligere sagt at det kan bli aktuelt å svinge partipisken, dersom partiet går inn for å gi statsgaranti til OL.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus