16 personer pågrepet i storaksjon mot organiserte narkomiljøer

16 personer har tirsdag blitt pågrepet av politiet i en storaksjon mot 20 adresser med tilknytning til det organiserte narkotikamiljøet i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er beslaglagt skytevåpen, større pengebeløp og narkotika. Den yngste av de pågrepne er 17 år, og den eldste er i 50-årene. De fleste er siktet i saken, sier politiadvokat Kai-Gunnar Schwed Nygård.

Han forteller at aksjonen fremdeles pågår, og at avhør av de siktede vil bli gjort fortløpende, og starter i dag.

Samtidig avkrefter han at aksjonen har sammenheng med den mye omtalte Lime-saken.

Han ønsker ikke å utdype ytterligere hvorfor politiet aksjonerte mot to Lime-butikker på Majorstuen og Grønland tirsdag ettermiddag.

Han forteller at aksjonen fremdeles pågår, og at avhør av de siktede vil bli gjort fortløpende, og starter i dag.

Samtidig avkrefter han at aksjonen har sammenheng med den mye omtalte Lime-saken, men ønsker ikke å utdype ytterligere hvorfor politiet aksjonerte mot to Lime-butikker tirsdag ettermiddag.Han forteller at aksjonen fremdeles pågår, og at avhør av de siktede vil bli gjort fortløpende, og starter i dag.Samtidig avkrefter han at aksjonen har sammenheng med den mye omtalte Lime-saken, men ønsker ikke å utdype ytterligere hvorfor politiet aksjonerte mot to Lime-butikker tirsdag ettermiddag.

Vil trygge boligområder

En stor del av aksjonen var å gjøre boligområder tryggere.

- Utgangspunktet er å skape større trygghet for befolkningen i byen. I dag har vi slått til mot personer og grupperinger som vi mener har stått for en stor del av gatesalget på Tøyen, Kampen og Ensjø, sier Roger Andresen leder av ordensavdelingen hos Oslo-politiet.

- Vi har sett at det er veldig viktig å se på områder der folk bor, forteller Andresen.

Over 100 politibetjenter deltok i aksjonen. Det skal i all hovedsak dreie seg om salg av cannabis.

– Vi har planlagt dette nøye og vi ser på det som en vellykket aksjon, sier Roger Andresen, som forteller at aksjonen er den største på mange år for Oslo-politiet.

- Over 50 bekymringsmeldinger til Barnevernet

- Vi har fått mange bekymringsmeldinger fra beboere i de områdene. De har vi tatt på alvor, og vi ønsker å bidra til varig trygghet i de områdene, sier Kåre Stølen ved Grønland politistasjon.

En stor del av aksjonen har også vært å avdekke kynisk benyttelse av barn, og politiet er nå i ferd med å skrive over 50 bekymringsmeldinger til Barnevernet.

– Dagens innsats kommer som følge av etterforskningen mot det vi mener er organisert narkotikaomsetning som har skapt utrygghet i boligområder i sentrale deler av Oslo.

Stølen forteller at det i noen av tilfellene har vært foreldre som har vært med de unge mens de har solgt dop.

Se hele politiets presskonferanse om aksjonen her:

Personvernpolicy