Kirkeutmelding viste seg å være juks

Utmelding.no har på ifølge Den Norske Kirke lurt over 5000 personer til å tro at de har meldt seg ut av kirken.
Utmelding.no har på ifølge Den Norske Kirke lurt over 5000 personer til å tro at de har meldt seg ut av kirken.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Over 5000 personer har tror de har meldt seg ut av kirken via Utmelding.no. Utmeldingen er ugyldig, sier Den Norske Kirke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nettstedet tilbyr utmelding av Den Norske Kirke uten signatur, og kun ved en e-posthenvendelse. Det har vist seg å være for enkelt til å være sant, og nå advarer kirken mot den enkle utmeldingsformen.

- Man kan ikke melde seg ut av Den norske kirke via nettstedet utmelding.no. Nettstedet gir inntrykk av at utmelding av Den norske kirke kan skje ved en epost-henvendelse uten signatur. Det er ikke riktig, skriver de på sine nettsider.

Etter opprettelsen av nettsiden, som er ifølge seg selv et prosjekt startet for å forenkle utmeldingen av kirken, har over 5000 personer benyttet seg av e-posthenvendelsen.

- Vil ta de på alvor

Til nettstedet Fritanke.no sier kommunikasjonsdirektør i Den norske kirke, Trude Evenshaug at de anser epostene fra Utmelding.no som nettsøppel, men at de likevel vil ta de som ønsker å melde seg ut på alvor.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Slik så Utmelding.no ut etter at utmeldingsskjemaet ble fjernetSlik så Utmelding.no ut etter at utmeldingsskjemaet ble fjernet

- Vi forhører oss imidlertid nå med departementet om hvordan vi skal forholde oss til de som i god tro har «meldt seg ut» av kirken. Vi ønsker å ta disse på alvor, sier Evenshaug.

Hun mener man burde velge den løsningen som er bestemt av staten, og at nettstedet Umelding.no også inneholder mye feilinformasjon.

- Vi vil advare folk mot å legge inn personopplysninger på dette nettstedet, sier Evenshaug.

Har tatt ned utmeldingsskjemaet

- Vi fikk i dag tilbakemelding fra Kirken sentralt om at Kunnskapsdepartementet mente at utmeldingene ikke var gyldige, og for å ikke skape forvirring har vi foreløpig tatt ned utmeldingsskjemaet, skriver Utmelding.no etter kritikken fra Den Norske Kirke.

De mener imidlertid at de ikke har hørt dette fra Kunnskapsdepartementet selv, og at de nå arbeidert med å lage en elektronisk signaturløsning.