Meny

– Inntrenger løp gjennom flere rom i Det hvite hus

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som klatret over et gjerde og tok seg inn i Det hvite hus, løp gjennom flere rom før han ble stanset, ifølge flere kilder.

Omar Gonzales (42) ble ikke stoppet før han hadde løpt gjennom store deler av første etasje i presidentboligen, ifølge avisa Washington Post.

Den republikanske kongresspolitikeren Jason Chaffetz bekrefter opplysningene fra kildene som avisa har snakket med. En av årsakene til at inntrengeren ikke ble stanset tidligere, skal ha vært en alarm som ikke ble utløst.

– Jeg er svært bekymret for at presidenten ikke er like trygg som vi ønsker og trenger at han er, sier Chaffetz til TV-kanalen CNN.

Les også: Inntrenger stormet inn i Det hvite hus

De nye opplysningene står i skarp kontrast til forklaringen fra vaktene i Secret Service kort tid etter hendelsen 19. september. I en uttalelse fra Secret Service da het det at inntrengeren ble stanset rett etter at han kom inn døra til bygningen.

Gonzales skal ha vært væpnet med en kniv da han løp inn i Det hvite hus i den amerikanske hovedstaden Washington.

I bilen hans skal etterforskerne ha funnet store mengder ammunisjon, to økser og en machete.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus