Flertall for OL i Norge i ny meningsmåling

Byrådsleder og leder i søkerkomiteen, Stian Berger Røsland (til venstre) gleder seg over at OL-stemningen ser ut til å snu i en ny meningsmåling. I alle fall hvis forutsetningene er at utgiftene kuttes og at anleggene i Lillehammer gjenbrukes, noe som sto på tapetet da han sammen med varaordfører Libe Rieber-Mohn, byråd for kultur og næring, Hallstein Bjercke og president i Norges idrettsforbund, Børre Rognlien for tre uker siden la fram forslag til kutt. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.
Byrådsleder og leder i søkerkomiteen, Stian Berger Røsland (til venstre) gleder seg over at OL-stemningen ser ut til å snu i en ny meningsmåling. I alle fall hvis forutsetningene er at utgiftene kuttes og at anleggene i Lillehammer gjenbrukes, noe som sto på tapetet da han sammen med varaordfører Libe Rieber-Mohn, byråd for kultur og næring, Hallstein Bjercke og president i Norges idrettsforbund, Børre Rognlien for tre uker siden la fram forslag til kutt. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.

Kutt i utgifter og gjenbruk av anleggene fra Lillehammer-OL ser ut til å få folk til å snu i OL-spørsmålet. For første gang er det nå flertall for arrangementet i en meningsmåling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På meningsmålingen i Dagbladet sier 53 prosent av de spurte ja til et billigere OL enn det som først ble lansert, mens bare 40 prosent sier nei. Det betyr at en av tre snur fra nei til ja, skriver avisen.

På spørsmål om Norge bør arrangere vinter-OL i 2022 svarer først 64 prosent nei og bare 29 prosent ja.

Les også: Ekspert: Naivt å tro at Oslo får OL på walkover

Men når de samme får spørsmål om de vil støtte en OL-søknad dersom kostnadene reduseres og man benytter flere anlegg fra Lillehammer-OL, snur stemningen altså totalt.

– Disse tallene tyder på at vi traff bra, og at vurderingen rundt å utarbeide en kuttliste var riktig, sier byrådsleder i Oslo, Stian Berger Røsland (H), som er leder av arrangementskomiteen for et OL i Oslo. Han la for tre uker siden fram flere forslag til kutt i utgiftssiden for et nytt OL.

I forrige uke viste en måling i Aftenposten også at flere ville støtte et OL hvis kostnadene reduseres, men på den målingen var nei-siden fortsatt i flertall med 54 prosent.

Les også: Ekspert skeptisk til norske OL-krav

Personvernpolicy