Meny

Minst tolv drept i nye kamper i Øst-Ukraina

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst tolv soldater og sivile er drept i nye kamper i Øst-Ukraina det siste døgnet.

Kampene er de hardeste siden den skjøre våpenhvilen trådte i kraft for tre uker siden.

Tre sivile ukrainere mistet livet og fem andre er såret i kamper mellom ukrainske regjeringssoldater og prorussiske separatister, opplyser lokale myndigheter i Donetsk mandag.

Myndighetene i Kiev opplyser samtidig at ni ukrainske soldater er drept av prorussiske opprørere det siste døgnet.

Sju av dem ble drept søndag da det pansrede kjøretøyet de satt i, ble truffet av en granat like ved flyplassen i Donetsk.

Les også: Russland og Ukraina enige om foreløpig gassavtale

Flyplassen, som kontrolleres av regjeringsstyrker, har vært åsted for flere harde trefninger de siste ukene. Resten av byen kontrolleres av separatistene.

Ukrainske myndigheter og de prorussiske opprørerne inngikk en skjør våpenhvile i begynnelsen av september. Den har imidlertid blitt brutt mange ganger, spesielt i og rundt Donetsk og Luhansk.

Men flere steder i det konfliktherjede Øst-Ukraina er det også stor motstand mot de prorussiske separatistene. Søndag kveld demonstrerte flere tusen Kiev-vennlige innbyggere mot separatistene i byen Kharkiv og veltet en stor Lenin-statue i sentrum av byen.

Les også: Ukraina-konflikten har kostet over 3.000 menneskeliv

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus