Meny

SV på bunn i omdømmemåling

SV-leder Audun Lysbakken må bare konstatere at partiet også taper omdømme i befolkningen, ikke bare oppslutning. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SV er blitt vant til å havne under sperregrensen på de månedlige partibarometrene. Nå havner de også helt i bunn på den årlige omdømmemålingen.

Bare 19 prosent av de spurte i Ipsos MMIs årlige omdømmemåling svarer ar de har et meget godt eller ganske godt totalinntrykk av SV.

Bare 6 prosent svarer at de har et meget godt eller ganske godt inntrykk av at partiet får gjennomslag for sin politikk, skriver Dagsavisen.

– Det er dårligere enn vi ønsker, men det er ikke overraskende. Slike tall reflekterer meningsmålingene ganske godt, sier SV-leder Audun Lysbakken, som mener partiets omdømme på gjennomslag er ufortjent dårlig.

Les også: Ap fram på NRKs partibarometer

På den andre enden av skalaen ligger Arbeiderpartiet. Hele 63 prosent svarer at de har et meget godt eller ganske godt inntrykk av partiet totalt sett.

Deretter følger Høyre med 57 prosent, Venstre med 28 prosent, Miljøpartiet De Grønne med 26 prosent og Høyres regjeringspartner Frp med 25 prosent.

Omdømmemålingen har blitt gjennomført siden 2004.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus