Meny

Skandaler overskygger Camerons partikongress

Mark Reckless er det andre parlamentsmedlemmet som forlater David Cameron til fordel for partiet UKI. Bildet viser Cameron under åpningen av de konservatives partikongress søndag. Luke MacGregor/Reuters/NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De konservatives partikongress begynte søndag i Storbritannia, dagen etter at parlamentsmedlem Mark Reckless forlot partiet.

– Jeg må innrømme at det ikke har vært en ideell start, sier de konservatives partileder og Storbritannias statsminister David Cameron.

Det var lørdag Reckless varslet at han forlater Cameron og går over til selvstendighetspartiet UKIP: – Ledelsen for Det konservative partiet er en del av problemet som holder vår nasjon igjen, sa Reckless, som anklaget Cameron for blant annet å bryte økonomiske løfter.

Det høyrepopulistiske partiet UKIP profilerer seg som EU-motstandere og innvandringsskeptikere. Reckless er det andre parlamentsmedlemmet som forlater Cameron til fordel for partiet. Tidligere i august meldte nemlig Douglas Carswell overgang fra de konservative til UKIP.

Men ikke bare Reckless' overgang overskygget starten på partikongressen. Lørdag meddelte ministeren for sivilsamfunn, Brooks Newmark, at han trekker seg fra Camerons regjering. Årsaken er en sak i avisa The Sunday Mirror. Ifølge avisa sende Newmark, som er gift og far til fem barn, utfordrende bilder av seg selv til en av avisas journalister.

Partikongressen i Birmingham varer til onsdag. Cameron skal da holde en stor tale til sine partifeller.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus