Meny

Tre døde i ulykke under bilshow i Nederland

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To voksne og ett barn mistet livet da en såkalt monstertruck kom ut av kontroll under et bilshow i Nederland søndag.

Bilshowet var arrangert i den østlige nederlandske byen Haaksbergen. Ordføreren i byen, Hans Gerritsen, opplyser at 18 personer er skadd, seks av dem alvorlig.

– En herlig, festlig ettermiddag endte i et drama. Dette er en katastrofe for Haaksbergen, sier varaordfører Peter Van Vlaanderen på kommunens nettside.

Video

I en video som er publisert på nettet, ser man hvordan monstertrucken kjører over biler som er stilt opp, før føreren mister kontrollen og bilen går gjennom sperrene og kjører rett inn i publikumsmengden.

Vitner på stedet beskriver at noe gikk galt etter stuntet, og at det ikke virket som sjåføren rakk å bremse. Mange ble truffet av kjøretøyet som kjørte inn i mengden, og flere havnet under bilen.

Det ble straks startet førstehjelp. Helikopter og utrykningskjøretøyer ble sendt til området fra hele regionen og fra nærliggende områder i Tyskland.

Etterforsker

Sjåføren var søndag kveld i avhør hos politiet, som har satt i gang etterforskning for å finne årsak til ulykken.

Bilshowet var avslutning på den årlige folkefesten i byen Haaksbergen, og det var mange folk samlet.

En monstertruck er gjerne en ombygd pick-up-bil med ekstra store hjul, ny fjæring og sterkere motor.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus