Meny

Vulkanen Ontake med utbrudd:

Over 30 turgåere funnet livløse etter vulkanutbrudd i Japan

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mer enn 30 turgåere ble søndag funnet med det politiet betegner som hjertestans nær toppen av vulkanen Ontake i Japan, hvor det var et utbrudd lørdag.

Redningsarbeidere fant personene nær toppen av det 3.067 meter høye vulkanfjellet Ontake. Begrepet «hjertestans» brukes vanligvis før leger er i stand til å bekrefte dødsfall.

– Vi har fått bekreftet at mer enn 30 personer med hjertestans ble funnet nær toppen, sier en talsmann for politiet i Nagano til nyhetsbyrået AFP uten å gå i detaljer.

Les også: Verre enn man trodde i går

Redningsarbeidere hadde planer om å ta fire av personene ned fra fjellet senere søndag kveld, ifølge nyhetsbyrået Jiji Press.

Et mannskap på rundt 550 fra hæren, politiet og brannvesenet har vært involvert i en storstilt redningsoperasjon for å finne flere titalls turgåere som man antok ikke hadde kommet seg ned fra fjellet etter at vulkanen uten forvarsel begynte å spy ut aske, stein og damp.

Lokale tjenestemenn anslår at over 40 personer søkte ly i hytter på fjellet natt til søndag. Området er særlig populært for fotturister i slutten av september.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus