Meny

Politimann skutt i Ferguson

FORBEREDT PÅ DET VERSTE: En politimann i et gatekryss i Ferguson lørdag, etter at en av hans kolleger ble skutt. Foto: AP Photo/St. Louis Post-Dispatch, David Carson/NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En politimann i den amerikanske forstaden Ferguson, som i høst har vært herjet av raseopptøyer, ble skutt sent lørdag kveld.

Politibetjenten overlevde, og skal ifølge lokale medier ha blitt skutt i armen.

Ferguson, som er en forstad til St. Louis i Missouri, var åsted for omfattende raseopptøyer i august. Opptøyene startet etter at svarte Michael Brown (18) lørdag 9. august ble skutt og drept av en hvit politimann.

Les også: Politi skyter tåregass og røykbomber i St. Louis

Demonstrasjoner og sammenstøt mellom innbyggere og politi har fortsatt i ukene etter at 18-åringen ble drept.

Torsdag sendte politisjef i Ferguson Tom Jackson ut en videofilmet unnskyldning til Browns familie, etter kraftig kritikk av ham og krav om at han må gå av.

Se også: Frykter politivideo kan føre til nye demonstrasjoner

Brown ble ifølge politiet skutt under en krangel om et skytevåpen i en politibil, men omstendighetene er uklare. Ifølge øyenvitner var Brown ubevæpnet og ble skutt etter å ha strakt hendene over hodet.

Ingen var natt til søndag pågrepet for skytingen mot politibetjenten. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus