Straffespark reddet Moldes seiersrekke

Glimt-keeper Pavel Londak måtte i garderoben etter å ha felt Tommy Høiland. Straffen satte Harmeet Singh i mål til 2-1 for Molde. (Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix)

Da Bodø/Glimt-keeper Pavel Londak felte Tommy Høiland, forærte Molde straffespark og ble utvist, var ikke Harmeet Singh vanskelig å be. Han ga serielederen 2-1-seier i eliteserien lørdag.

Molde hadde fått en alle tiders åpning på hjemmekampen mot nordlendingene. Fredrik Gulbrandsen kriget inn 1-0 etter bare tolv minutters spill. Etter at Abdurahim Laajab utlignet fire minutter ut i annen omgang, så det likevel ut til at seiersrekken kunne ryke.

Blåtrøyene sto med fem strake seire i serien før møtet med Glimt. At Singh fikk sjansen fra straffemerket etter 79 minutter ga serielederne en sjanse til å forlenge rekken. Midtbanespilleren var sikker og plasserte ballen midt i mål.

Lasse Staw hadde ikke sjanse på avslutningen. Burvokteren hadde kommet inn fra benken like i forkant, da Londak hadde spasert i garderoben. Estlenderen felte Tommy Høiland og fikk direkte rødt kort.

Molde sikret seg ikke bare sin sjette strake seier. Laget er ubeseiret på 23 kamper i eliteserien. Ned til tabelltoer Odd skiller 14 poeng. Telemarkingene har én kamp mindre spilt.