Meny

To svensker innrømmer medvirkning i gullsmedran i Oslo

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To svenske statsborgere på 19 og 22 år erkjenner medvirkning for ranet av gullsmeden Sheik Enterprises på Grønland i Oslo i mars i år.

Det bekrefter politiadvokat Asmund Riegels ved Seksjonen for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt overfor VG.

Den svenske 19-åringens forsvarer, Berit Reiss-Andersen, ønsker ikke å kommentere hva hennes klient har sagt i avhør.

I en samarbeidsoperasjon mellom norsk og svensk politi et par uker etter ranet, som fant sted 29. mars, ble fem svenske statsborgere pågrepet. Ytterligere én svensk statsborger ble pågrepet i Oslo.

I slutten av juni ble en svensk statsborger, som er i familie med en av de andre siktede, pågrepet i Stockholm.

Les også: Krimekspert kobler gullsmedranerne til Sverige

Ifølge politiadvokat Riegels var det innhenting av store mengder teledata i området rundt gullsmedbutikken etter ranet. DNA-materiale, fingertrykk og rester av ransklær vært bevismateriale før pågripelsene. I tillegg fant politiet våpenet som ble benyttet under ranet i en av bilene som ble brukt under ranet, for så å ha blitt satt fyr på i noen gater bortenfor gullsmedbutikken.

– Vi har også fått god støtte fra svensk politi som har gitt oss informasjon om miljøer i Sverige og etterforskning i Sverige. Vi har derfor vært i stand til å pågripe personene som sitter i varetekt i dag, sier Riegels.

Gullsmedens innehaver har anslått at ranerne fikk med seg verdier for 5-6 millioner kroner. Politiet har foreløpig ikke funnet ransutbyttet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus