Meny

Rettssak i Ecuador mot narkotikatiltalt norsk kvinne

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I februar ble en 50 år gammel norsk kvinne pågrepet i Ecuador med narkotika i kofferten. Etter snart åtte måneder i fengsel, kommer saken hennes opp for retten i Quito mandag.

– Alt tyder på at det blir hovedforhandling da. Kvinnen har vært innlagt på sykehus, og det norske konsulatet uttrykker stor bekymring for helsesituasjonen hennes. Nå har vi fått beskjed om at hun er tilbake i fengslet, sier hennes advokat Nils Anders Grønås til NTB.

Medisin og penger

Han fikk sendt fredag kveld melding om at en representant fra konsulatet i Quito har fått inn medisiner og penger til henne.

At hun ikke lenger er på sykehus, men tilbake i fengslet, mener Grønås øker sjansene for at hun kan møte i sin egen rettssak.

Kvinnen fra Vest-Agder ble pågrepet på flyplassen i hovedstaden Quito med tre kilo kokain i slutten av februar, etter å ha besøkt en mann hun skal ha innledet et forhold til over internett. Kvinnen hevder hun ble lurt av Skype-kjæresten og flere andre bakmenn.

Hun risikerer en fengselsstraff på åtte år hvis hun blir funnet skyldig.

Les også: UD følger saken til den siktede norske kvinnen i Ecuador

Sen beskjed

Grønås fikk beskjed om rettssaken så sent som natt til onsdag 24. september. Med så kort varsel er han forhindret fra å delta i rettsmøtet som kun vil bli holdt mandag.

– Den offentlige oppnevnte forsvareren som jeg har kontakt med, vil representere henne. Saken står i samme stilling som sist, men det er positivt at det omsider skjer noe. Det vil være veldig uheldig om den blir utsatt, sier Grønås som sitter i en sivil sak han ikke kan få flyttet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus