Meny

Russlands underhus stemte igjennom ny medielov

Det russiske underhuset, Statsdumaen, vedtok fredag et lovutkast som endrer eierandelen utenlandske investorer kan ha i russiske medieselskap fra nåværende 50 prosent til 20 prosent. Foto: Maxim Shemetov / Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsdumaen, underhuset i den russiske nasjonalforsamlingen, stemte fredag for en ny medielov som forbyr utlendinger å eie mer enn 20 prosent i russiske mediebedrifter.

Kun to av Statsdumaens 447 folkevalgte stemte imot loven i den andre og tredje høringen, opplyser den russisk parlamentarikeren Dimitrij Gudkov på Twitter, som opplyser at han selv stemte nei.

Lovutkastet innebærer at utlendinger ikke får lov til å eie mer enn 20 prosent av russiske medieselskap, og forbyr utlendinger å opprette nye medieselskap.

I dag kan utenlandske investorer ikke eie mer enn 50 prosent i russiske radio- og TV-stasjoner.

Lovutkastet ble vedtatt på tross av sterk motstand blant journalister og mediehus både i og utenfor Russland. Dersom loven blir godkjent av overhuset i parlamentet og president Vladimir Putin, vil loven tre i kraft fra og med januar 2016.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus