Meny

Norsk pokerspiller saksøker staten

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Johnny Lodden raser over at pokergevinstene ble skattet to ganger.

Tirsdag neste uke møter den kjente pokerspilleren Lodden (29) staten i Oslo tingrett.

Årsaken er at Lodden har saksøkt Skatt nord etter at han måtte selge huset sitt for å betale skatt på pokergevinster for 3,5 millioner kroner.

Lodden mener han allerede har skattet for gevinstene sine, som han hadde vunnet hos et utenlandsk spillselskap.

Skatteetaten mener Lodden har drevet en virksomhet, og at han derfor skal skattlegges på en annen måte, skriver Dagens Næringsliv.

29-åringen har oppgitt store summer til beskatning siden han startet å spille poker for mer enn et tiår siden, uten at han har trukket fra tapene.

Men selv om Lodden har skattet av gevinstene, mener skattemyndighetene nå at Lodden må betale skatt for inntektene for 2005 til 2007, et tidsrom Lodden selv hevder å ha gått 500.000 i underskudd på spillingen.

Leder Sigurd Eskeland i Norsk Pokerforbund ønsker et regelverk bedre tilpasset poker.

– I endel tilfeller kan beskatningen bli urettferdig. Man kan tape penger på poker og likevel bli beskattet for det. Har man spilt ti turneringer med samlet innkjøp på 100.000 kroner og vunnet en premie på 60.000 kroner, vil en hobbyspiller bli beskattet 28 prosent av premien uten å kunne trekke fra sine andre innkjøp. Folk flest vil mene at man ikke skal skatte for noe man har tapt penger på, sier han til Dagens Næringsliv.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus