Meny

Norsk diplomat må forlate Russland

Russlands president Vladimir Putin innførte sanksjoner mot Norge som svar på at Norge sluttet seg til EUs sanksjoner mot landet. Foto: Maxim Sjemetov (Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjefen for Innovasjon Norge i Russland får ikke fornyet visum og må forlate landet innen en uke.

Russiske myndigheter har bedt Dag Ivar Brekke og familien forlate landet innen fredag 3. oktober. Det bekrefter Utenriksdepartementet.

Brekke har status som norsk diplomat. UD ønsker ikke å opplyse om årsaken til at Brekke må ut av Russland.

Forholdet mellom Russland og Norge er verre enn på lenge på grunn av krisen i Ukraina. Norge har sluttet seg til EUs sanksjoner mot landet, noe som blant annet førte til at Russland stanset importen av norsk laks og smøreost.

Ifølge det E24 erfarer er det nettopp de norske sanksjonene mot Russland som ligger bak visumnekten. Aftenpostens kilder hevder imidlertid at visumnekten er et svar på at Norge har nektet visum til russere som myndighetene mener har andre oppgaver enn de oppgir.

– Vedkommende er ikke erklært uønsket eller utvist fra Russland, men den praktiske konsekvensen av at visumet ikke er forlenget, er at vedkommende må forlate landet, sier Frode Andersen i UD til avisen.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus